پروژه پاورپوینت جغرافیای شهری

پروژه پاورپوینت جغرافیای شهری پروژه پاورپوینت جغرافیای شهری

دسته : برنامه ریزی شهری

فرمت فایل : powerpoint

حجم فایل : 1021 KB

تعداد صفحات : 64

بازدیدها : 564

برچسبها : پروژه جغرافیای شهری

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه پاورپوینت جغرافیای شهری

معرفی پاورپوینت جغرافیای شهری و بخشهایی از متن پروژه

خاستگاه و روند تکاملی جغرافیای شهری

جغرافیای شهری به عنوان زیر شاخه ای از رشته جغرافیا در قرن بیستم تکوین یافت، جغرافی دانان در سال 1900، زمانی که تنها 40 درصد از جمعیت ایالات متحده آمریکا در شهرها زندگی می کردند، ابتدا به مفاهیم جغرافیای طبیعی، مخصوصاَ مطالعه اشکال و ماهیت انواع ناهمواری های سطح زمین یا ژئومورفولوژی (که در آن زمان فیزیوگرافی نامیده می شد)، علاقه مند بودند.

نیمه اول قرن بیستم شاهد ظهور تدریجی رشته جغرافیای شهری بود، که مبنای آن برخی از مفاهیم بنیادی بود که عده ی محدودی از محققان مطرح کردند. نخستین درسهای جغرافیای شهری در دهه 1940 تدریس شد (توسط چانسی هریس، پدر جغرافیای شهری در دانشگاه ایندیانا و ادوارد اولمن در دانشگاه هاروارد).

نیمه دوم قرن بیستم شاهد توسعه و ترویج جغرافیای شهری به عنوان زیر شاخه اصلی و مهم رشته جغرافیا بود. در آغاز قرن بیست و یکم، تنها رشته فنی علوم اطلاعات جغرافیایی بود که در مقایسه با گروه جغرافیای شهری، در بزرگ ترین و مهم ترین جامعه جغرافی دانان حرفه ای و پیشگام، انجمن جغرافی دانان آمریکا (AAG)، اعضای بیشتری داشت.

موضوع مورد بحث جغرافیای شهری

بدون شک هیچ شاخه علمی ای مثل جغرافیا، این چنین گسترده با شهر و زندگی شهری برخورد نمی کند. به تعبیر ژان گوتمن، جغرافیدان معروف انگلیسی - جغرافیای شهری از موقع طبیعی شهر، مشخصات جمعیتی و فعالیت های اقتصادی این جمعیت، سازمانهای اجتماعی و سیاسی و سرانجام از محیط ساخته شده که محصول کار فیزیکی انسان است، گفتگو می کند.

توسعه سریع مطالعات شهری به وسیله دیگر رشته های علمی مانند اقتصاد، جامعه شناسی و مردم شناسی، سبب شده است جغرافیای شهری نیز به مسیرهای تازه ای دست یابد و قلمروهای خود را توسعه بخشد.

در دوره های گذشته به طور سنتی، جغرافیای شهری از موقع، موضع، وسعت، شکل، کارکرد، مورفولوژی و سازمانهای داخلی شهرها گفتگو می کرد، اما به موازات توسعه شهرها، افزایش جمعیت شهرهای بزرگ، ظهور مسائل گوناگون و پیچیده اجتماعی - اقتصادی در داخل شهرها و ورود شهرهای بزرگ جهان سوم به سیستم اقتصادی جهان، جغرافیای شهری به ابعاد تازه ای دست یافته و باعث تحلیل دقیق شرایط سیاسی و اجتماعی در قلمرو جغرافیای شهری شده است.

علل جغرافیایی پیدایش و شکل استقرار شهر

بنیادهای جغرافیایی چون عرض جغرافیایی، وضعیت توپوگرافی و ... که هر کدام زیر مجموعه های متعددی دارند، به عنوان قطبی از قطب های دو گانه عمده جغرافیایی یعنی انسان و محیط در شکل گیری پدیده شهر که حاصل فعالیت های انسان با ویژگی های تکنولوژی خود و محیط است نقش عمده دارد.

مکتب های جغرافیای شهری

جغرافیای شهری و بررسی نیازهای جامعه

عده ای از جغرافی دانان معتقدند اگر شهر را کانون اصلی تولید اقتصادی بدانیم باید اولین موضوع مهم در مطالعه جغرافیای شهری , بررسی نیازها و مصرف گروه ها و خانواده های شهری با در نظر گرفتن همه شرایط مکانی قرار گیرد.

بدین سان که هدف اصلی آموزش و تحقیق در جغرافیای شهری , جهت گیری کاربردی آن در بر طرف کردن نیاز های اساسی مردم شهرها باشد که هم به عدالت اجتماعی , یعنی هدف علم جغرافیا در زمان ما نزدیکتر است و هم بیشتر حالت کاربردی دارد.

جغرافی دانان این مکتب معتقدند با پذیرش کارکرد شهر به منزله مرکز تولید, ساخت فضای اجتماعی شهر نیز از آن تاثیر می پذیرد, از این رو در این مکتب نظام های حکومتی و روش های سیاسی که به وسیله نیروهای اقتصادی هدایت می شود , تاثیر بسیاری در ساخت فضای اجتماعی شهرها دارد و در همان حال , محل صنایع را در داخل شهرها تعیین می کند. پس هر گونه دگرگونی در ساخت شهر , تحت تاثیر تصمیمات دولتی است و شکل گیری شهرها و فضایابی آنها , بویژه ساخت اکولوژیک آن با تصمیمات سازمان های دولتی صورت می گیرد, زیرا عمدتا برنامه ریزان شهری, تحت تاثیر نظام های حکومتی عمل می کنند و از این راه امتیازات بیشتری به دست می آورند.

در جغرافیای شهری , دیوید هاروی , استاد دانشگاه آکسفورد انگلستان , نماینده بزرگ این نگرش محسوب می شود...

فهرست مطالب پروژه دانلودی

خاستگاه و روند تکاملی جغرافیای شهری

موضوع مورد بحث جغرافیای شهری

چارچوب جغرافیای شهری

علل جغرافیایی پیدایش و شکل استقرار شهر

ویژگی های توپوگرافیک و نقش آن در مکان گزینی شهرها

نواحی کوهستانی

نواحی پایکوهی و دره های داخلی

نواحی جلگه های ساحلی

جلگه های ساحلی شمال ایران

نواحی و جلگه های ساحلی جنوب ایران

فلات داخلی ایران

روش تحقیق در جغرافیای شهری

سه رکن اساسی هر اثر و تحقیق علمی جغرافیایی

نحوه نگرش علم جغرافیا به پدیده های مکانی

حاشیه نشینی

ویژگی های حاشیه نشینی

علل بروز حاشیه نشینی

پراکندگی جغرافیایی مکانهای حاشیه نشین

چگونگی مسکن حاشیه نشینان

ساختار جمعیتی مناطق حاشیه نشین

وضعیت بهداشت و خدمات رفاهی حاشیه نشینان

کیفیت آموزش و فرهنگ در جوامع حاشیه نشین

نحوه اشتغال و درآمد ساکنین مکانهای حاشیه نشین

تاریخچه حاشیه نشینی در ایران

قوانین مرتبط با حاشیه نشینی در ایران

دیدگاه های جغرافیای شهری

سیر تکوین جغرافیای شهری

جبر جغرافیایی (نظریات ژرژکهل و اتو اشلوتر و فردریک راتزل)

اکولوژی طبیعی (نظریات پاتریک گدس)

اکولوژی انسانی

انقلاب کمی در جغرافیای شهری

جغرافیای شهری و بررسی نیازهای جامعه

جغرافیای شهری و اقتصاد جهانی

اکولوژی تطبیقی از شهرها

مکتب ساختارگرایی و جغرافیای شهری

مکتب نئو اکولوژیک و جغرافیای شهری

اکولوژی فرهنگی و جغرافیای شهری

مدل سیاست شهری

دیگر مدل های ارائه شده توسط براین بری

نظریه هایی درباره محل استقرار شهرها

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید